Hvad er Rope Skipping?

Mange har sikkert prøvet, at sjippe i et sjippetov, men kun de færreste ved, at der findes klubber og foreninger der dyrker det som en regulær sport på konkurrenceplan.
Rope Skipping startede på gaderne i USA og blev senere hen introduceret i skolerne af Richard Cendali, som brugte det som konditionstræning. Det blev hurtigt kedeligt, at hoppe normalt, Mr. Cendali og hans elever begyndte derfor at opfinde 'tricks'. I 1970'erne rejste Mr. Cendali rundt i USA for at udbrede den nye sport, der siden hen har udviklet sig til en regulær sportsgren i store dele af verden. Sporten kom til Danmark via Belgien sidst i 80'erne, hvor IF32 Gymnastikforening var en af de første foreninger til, at tage den nye sportsgren til sig. Gennem tiden har flere og flere foreninger taget sporten til sig, som en sjov, effektiv og anderledes motionsform.

Den første danske konkurrence blev afholdt i foråret 1995. Og her kom IF32 Gymnastikforening hjem med 3 guldmedaljer. Siden da har nogle discipliner ændret sig, andre er skiftet ud og der er kommet helt nye til. Der er konkurrencer både for hold og for enkelt personer, og der gennemføres årligt regionale samt nationale og internationale mesterskaber.

Rope Skipping består af følgende discipliner:
Single Rope Freestyle – En person hopper i et enkeltov og laver så mange forskellige tricks som muligt.
Double Dutch Freestyle – To sjippere svinger to tove med hinanden. En eller flere sjippere hopper over disse tove.
Speed – En person sjipper på tid så mange hop som muligt.

Der konkurreres i forskellige aldersgrupper, og disciplinerne er tilpasset de enkelte grupper.